Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, Dr.

Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

За автора

Брок Армстронг Get-Fit Guy

Брок Армстронг беше домакин на подкаста Get-Fit Guy между 2017 и 2021 г. Той е сертифициран фитнес лидер на AFLCA Group с обозначение в преносимо оборудване , NCCP и CAC Triathlon треньор и TNT сертифициран треньор. Той също е в Съвета на съветниците на Института за първичен здравен треньор и гост -член на Института за човешки потенциал.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

причини, поради които кашлицата ви просто няма да изчезне-плюс, какво можете да направите за това

от Sanaz Majd, MD Доктор на дома на дома 12 октомври 2017 г. 4-минутен readepisode #84 Играйте пауза слушайте топ 3 хронични виновници за кашлица, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Нищо не е по -досадно от хакерската кашлица, която просто не изглежда да изчезне. Ако някога сте преживявали безсънни нощи с кашлицата, пробуждайки вас и вашите значими други, работни разговори, които се прекъсват от вашите спазми за кашлица или този страх от обществени места, където другите отблючат и тичат в другата посока от страх да уловят болната си кашлица – Тогава знаете за какво говоря. Но като цяло се чувствате добре – без температура, умора или симптоми на настинка и грип. Изглежда сте го имали седмици. Какво може да бъде?

виждам такива пациенти доста често в моята практика. Ето защо днес ще обсъдим топ 3 причините за хронична постоянна кашлица – отговорите може да ви изненадат. Горните причини са:

киселинна рефлукс астма следназална капене

И така, какво може да причини постоянната ви хакерска кашлица, когато се чувствате толкова добре като цяло? На първо място, инфекцията не е една от първите 3 причини. Не е обичайно хората да имат бактериално или вирусно заболяване толкова дълго време, когато се чувстват толкова добре. Вирусните заболявания са склонни да издържат от 7 до 10 дни и самозреща, докато бактериалните заболявания обикновено причиняват други симптоми, като треска, неразположение и умора. Наличието на слуз също не е равна на инфекция в много случаи, тъй като други причини за кашлица също могат да произведат храчки.

Хроничен виновник 1: киселинен рефлукс

I разчленява въпроса за киселина с киселина Рефлукс в скорошен епизод и вярвайте или не, той е една от първите 3 причини за постоянна неинфекциозна кашлица. Някои хора може да не усещат киселото съдържание на стомашния рефлукс нагоре в хранопровода, но вместо това може да се представи с хронична кашлица. Това е така, защото киселото съдържание дразни и разпалва хранопровода и от своя страна причинява кашлица. Някои хора дори казват, че се чувстват така, сякаш нещо се чувства „заседнало“ в гърлото си или че имат „сърбеж на гърлото“. Лекарствата по лекарско предписание в продължение на месец или два често ще правят трика, заедно с някои прости промени в диетата, за които можете да научите повече в по -ранния ми подкаст.

Виновник за хронична кашлица №2: астма

Повечето хора мислят за астма като причиняване на хрипове, но много хора с астма ще кашлят вместо хрип. Когато във въздуха има дразнители, към които хората са чувствителни към косата на кучета или котка, или просто по време на упражнения за някои, горните белодробни дихателни пътища се възпаляват и се затягат. Това от своя страна може да причини кашлица. Повечето хора в днешно време са диагностицирани с астма в детството, но възрастните могат да развият подобни форми на него по -късно в живота, особено ако са пушачи или са били изложени на определени химикали във въздуха чрез тяхната работа или среда.

Диагностицирането на астма лесно се прави със специален тест за дишане, който вашият лекар може да поръча, наречен „тест за белодробна функция“. Може да се предпише инхалатор за астма, за да се види дали кашлицата ви отминава.

Кронична кашлица №3: Постнасално капене

Последният, но със сигурност не най -малко, често срещана причина за хронична Кашлицата е постназална капка. Постназалното капене е просто капка от задната част на носа ви по гърба на гърлото. Не трябва да се прави това. Така че, когато го направи, тя дразни гърлото и ви кара да развиете ужасна кашлица, със или без храчки. Пациентите често казват, че това ги събужда през нощта или че е по -лошо сутрин, когато за първи път се събудят. Това е така, защото по време на съня гравитацията наистина прави номер на сопола, капещ нос и го оставя да виси в гърлото. Може да почувствате някакъв храчки, който се мотае в гърлото ви, когато за първи път се събудите. Но той наистина може да настрои магазин в гърлото ви през целия ден, без дори да осъзнавате, че носът ви капе там.

Какво е лечението? Носният спрей с рецепта обикновено отнема около седмица, за да се рита, често е достатъчен, за да си върне гърлото и да облекчи кашлицата си.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не използвайте носните спрейове без рецепта, тъй Причини за постоянна кашлица, искам да поясня, че те със сигурност не са единствените причини. Има привидно безкраен списък с други възможни виновници, като лекарства, хроничен бронхит, туберкулоза, белодробна болест, ходене на пневмония и т.н. Така че, ако имате хронична кашлица, наистина е важно да видите вашия лекар за изпит и лечение, Особено, ако също сте преживели:

Отслабване Кашлица от кръв Трудно дишане Нощен изпотяване Треска или Неразтворна умора Вие сте пушач на цигари, имате история на рак

не забравяйте да се присъедините към домашния разговор Facebook и Twitter страници на Doctor, където можете да научите повече съвети за здравето!

Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Човек кашлящ изображение С любезното съдействие на Shutterstock

Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

Турция наистина ли ви прави сънливи? Кой е най -здравословният вид пай? Тествайте вашето празнично хранене разумно

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 23 ноември 2011 г. 4-минутен readepisode #164 Играйте пауза Слушайте здравословни съвети за хранене на благодарността В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Турция наистина ли ви прави сънливи? Тиквеният пай е по -питателен от другите десерти? Могат ли червените боровинки да предпазят инфекциите? Тъй като тази седмица американците празнуват Деня на благодарността, реших, че ще разгледам по -отблизо някои от хранителните ерудиции, които често заобикалят празниците.

Турция наистина ли те кара да сънлив?

Вярно или невярно? Турция те прави сънлив, защото е високо в триптофан.

false. Турция съдържа триптофан, който е аминокиселина – един от градивните елементи, които съставляват протеини. Това е доста често срещана аминокиселина, намираща се във всичко – от тиквени семена до пармезан.

Вярно е също, че триптофанът може да бъде превърнат в серотонин и други невротрансмитери, които имат релаксиращ ефект върху мозъка. Но това се случва само ако няма други аминокиселини. Турция, разбира се, съдържа много други аминокиселини в допълнение към триптофана.

Така че, ако се чувствате мудни след вечерята на Деня на благодарността, не обвинявайте пуйката. Вероятно просто сте хапвали голямо хранене, може би малко вино. Хубава разходка е просто нещото, за да подпомогне храносмилането и да ви събуди малко.

Тиквен пай е здравословен десерт?

Вярно или невярно? Тиквеният пай е полезен за вас.

Докато десертите вървят, тиквеният пай има няколко неща за това. Искам да кажа, че това е десерт, направен от зеленчуци … и знаете как се чувствам към зеленчуците. Тиквата е с високо съдържание на бета каротин и фибри и има достатъчно тиква в парче пай, за да се брои около половин порция зеленчуци.

Второ, докато много пайове имат както горната, така и долната кора, тиквеният пай обикновено има само долна кора. Кората отчита голяма част от калориите в пай – така че да има само едно ограничаване на щетите.

Кората отчита голямо пропоркция на калориите в пай-така че да има само едно ограничаване на щетите.

страници

1234Next ›Последно»

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензирана диетолог, автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 10 февруари 2011 г. 1-минутна четене

q. Унищожава ли се соевата зърна на печене на тяхната протеинова структура и впоследствие тяхната хранителна стойност?

a. Ето краткия отговор: Соята за печене може да промени структурата на протеините, но това не унищожава хранителната им стойност.

За тези, които се интересуват от биохимията, ето малко по-дълго обяснение: протеините са дълги струни от аминокиселини, които са усукани в сложни триизмерни форми. Когато загрявате протеини, аминокиселините могат да се завъртят в различна конфигурация. Реконфигуриран (или денатуриран) протеин вече няма да може да изпълнява определената си функция в жива соева растения, но все още е също толкова полезен за вас, колкото източник на диетичен протеин. Независимо дали са в оригиналните си форми или денатурирани от топлина или други фактори, всички протеинови молекули, които ядете, се разграждат на отделни аминокиселини, които след това могат да бъдат рекомбинирани в клетките ви, за да образуват необходимите протеини.

С любезното съдействие на Shutterstock

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

monica reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор, и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Тук са 10-те лесни начина на хранене на хранителната дива да добавите допълнителна хранителна омф към любимите си храни и ястия.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителна дива 8 октомври 2014 г. 4- Minute Readepisode #304 Играйте Пауза Слушайте 10 лесни начина за надграждане на вашето хранене В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

В съответствие с етиката на бързите и мръсни съвети, темата за тази седмица е лесни начини за обновяване на хранителното качество на вашата диета. Не говоря за поставяне на масло в кафето ви или за излекуване на собствената си дива игра или смилане на собственото си покълнало брашно.

Вместо това, днес ще ви дам 10 прости ощипвания на обикновени храни и ястия, които, когато се практикувате Постоянно, наистина може да се промени в цялостното ви хранене.

Колко от тях можете да включите в редовната си рутина?

& gt;

Лесно надграждане №1: Разстелете хляба си с протеин

Обикновено не ям хляб за закуска, но ако реша да имам тост Или геврек, опитвам се да го разперя с орехово масло вместо масло или крема сирене. По този начин, поне получавам допълнителни фибри, протеини и здрави мазнини за същия брой калории.

Вижте също: Съвети за хранене на орех

Лесно надграждане #2: Отидете гръцки

Изберете обикновено гръцко кисело мляко вместо обикновена кисело мляко и вземете два пъти протеина, което обикновено се превежда в повече време, преди да огладнявате отново.

Знам, че гръцкото вижте този сайт кисело мляко е по-скъпо от обикновеното кисело мляко, но тъй като ме спасява от нужда от закуска със средна сутрин, смятам, че всичко излиза в измиването.

See also: Fermented and Cultured Foods

Easy Upgrade #3: Grate Your Way to Greatness

I don’t make muffins or pancakes as often as I свикна през уикендите, защото се опитвам да регулирам количеството захар в диетата си. Но когато извадя решетката или тигана за мъфини, аз също изваждам зеленчуковия ренде и ще насроча суров морков или тиквички или две в тестото за добавена влажност и малко допълнително хранене на зеленчуци.

Вижте също: Рецепта за палачинка на реколтата и тиквени палачинки

Лесно надграждане #4: Мляко го за всичко, което си струва

Ако правите овесени ядки или друга друга Гореща зърнена култура, използвайте мляко или соево мляко вместо вода. Като алтернатива можете също да разбъркате лъжичка прахообразно мляко или суроватъчен протеин във вода. Не само прави зърнените култури допълнителни кремообразни, но и вие увеличавате антета по отношение на протеини и калций.

Вижте също: Евтична алтернатива на протеиновия прах

Лесно надграждане #5: Потърсете по -зелени пасища

Когато избирате зеленина на салата, нула на по -тъмните сортове . Освен че са по -ароматни, те са по -питателни.

Често купувам сърца от маруля от румън – сигурен съм, че сте ги виждали в бакалията – защото изглежда, че се държат толкова добре в хладилника . Но ако погледнете няколко пакета, ще видите, че марулята варира от почти бяла до тъмнозелена. Отидете за най -мрачните, които можете да намерите. По същия начин, в бара за салата, пропуснете бледата, безвкусна маруля и отидете за пролетната смес, Mesclun и бебешки спанак.

Вижте също: Попитайте дивата: ли са по -хранителни листа от марулята по -хранителни от вътрешните? Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

От години експертите ни казват да намалим червеното месо. Сега, нов анализ казва, че няма причина да. Всеки твърди, че има наука на своя страна. Какво трябва да прави потребител на здравето?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 15 октомври 2019 г. 5-минутен readepisode #545 Играйте пауза Слушайте ли е червеното месо да ни убие или да ни направи по-силни? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да изслушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

През последните две седмици светът на храненето е консумиран от злобен дебат, задействан от публикуването на изключително противоречива и горещо оспорвана хартия в Аналите на вътрешната медицина.

Международен екип от изследователи предприе това, което са поставили като най -големият и най -строг анализ до момента на ефектите на консумацията на червено месо върху човешкото здраве.

Contents

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2024 All rights reserved ESTATE REGISTRATION
Designed and Maintained by Thewebsilk.com

Log in with your credentials

Forgot your details?